Duhovna promišljanja
Vrati na kategoriju Duhovna promišljanja

Isus nas čeka

... govorimo mudrost Božju u tajni, to jest skrivenu, koju je Bog prije svijeta predodredio za našu slavu, koju ni jedan od vladara ovoga svijeta nije upoznao: jer da su je upoznali, ne bi Gospodina slave razapeli.

  1. Korinćanima 2,7.8

Isus njemu reče: “Toliko sam vremena s vama i ti me, Filipe, nisi upoznao? Onaj tko je vidio mene, vidio je Oca; pa kako ti onda veliš: ‘Pokaži nam Oca’?

Ivan 14,9

Isus nas čeka

Otkrivenje Sina Božjega kad je došao na Zemlju nije bilo u sili i slavi. Odrastao je u prezrenom gradu Nazaretu, gdje je izučio običan zanat. Isus nam je došao u najvećoj mogućoj poniznosti, stoga su mu se mogli obratiti oni najsiromašniji i najprezreniji. Prikrivao je svoju božansku slavu, kako bi s nama dijelio naš položaj i, iznad svega, dao svoj život iz ljubavi prema nama. Izvanjski se Isus ni po čemu nije razlikovao od drugih, dok je, istodobno, bio potpuno drugačiji od svih. Nisu ga razumjela čak ni vlastita braća. Njegova ljubav, Njegova goruća želja da proslavi Boga, Njegove riječi i Njegova djela neusporediva su s ljudskima.

Velikani ovoga svijeta nisu uvidjeli tko je bio Isus. Samo su ponizni, oni koji duboko osjećaju svoju izgubljenost, uvidjeli da je Isus obećani Mesija, Spasitelj svijeta, i povjerovali u Njega. Ni danas nam se Isus ne nameće, nego se otkriva svima koji ga traže. Možemo mu pristupiti, ali ne tjelesno, nego vjerom. Ako nas što u tome sprečava, onda su to naše predrasude, nevjera, oholost i samoljublje.

No Isus nas, svejedno, čeka. Kako bi došao k Njemu, čitaj Bibliju, počevši s evanđeljima. Zamoli Boga da ukloni prepreke koje te sprečavaju da mu se povjeriš. Tada ćeš ga uistinu upoznati kao onoga tko te voli i tko će te spasiti. On želi biti uz nas na našem životnom putu sve dok ne budemo zajedno s Njim za svu vječnost.

(Dobro Sjeme 2011, GBV Dillenburg)


 

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja košaricom i sl...
Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće