Duhovna promišljanja
Vrati na kategoriju Duhovna promišljanja

Možemo li izgubiti vječan život?

Zaista, zaista, kažem vam: Onaj tko sluša moju riječ i vjeruje onomu koji me poslao ima život vječni i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.

(Ivan 5,24)

Možemo li izgubiti vječan život?

Apostol Ivan na to pitanje u svojoj prvoj poslanici odgovara riječima: “Ovo sam napisao vama koji vjerujete u ime Sina Božjega da znate da imate život vječni” (5,13). Prisjeti se riječi Gospodina Isusa koje apostol Ivan navodi u svom evanđelju! I to ne samo ovih sa zaglavlja ovoga članka, nego i mnogih drugih; primjerice: “Zaista, zaista, kažem vam: Tko u mene vjeruje, ima život vječni” (6,47). Govoreći o svojim ovcama, rekao je: “Ja im dajem život vječni; i neće propasti nikada, i nitko ih neće oteti iz moje ruke. Otac moj, koji mi ih je dao, veći je od svih; i nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Oca mojega” (10,28.29). Ovi odjeljci govore da je onaj tko je svoju vjeru položio u Gospodina Isusa rođen od Boga i rođen od Duha (Ivan 1,13; 3,6); on se nikada neće izgubiti ili propasti.

Sigurnost vječnoga života potvrđena je učenjem Novog zavjeta. Apostol Pavao je napisao: “Život vaš skriven je s Kristom u Bogu. Kad se pojavi Krist, život naš, tada ćete se i vi s njim pojaviti u slavi” (Kološanima 3,3.4). Tvrditi da kršćanin može izgubiti taj život značilo bi da je Božje obećanje nedjelotvorno. Pavao je također napisao: “Sada, dakle, nema osude onima koji su u Kristu Isusu” (Rimljanima 8,1). On koji je nosio naše grijehe na križu uskrsnuo je. On je sada u Nebu, i mi smo združeni s Njim kao “udovi” Njegova tijela (1. Korinćanima 12,27). Zar bi Krist dopustio da propadne jedan od udova Njegova tijela?

(Dobro Sjeme 2011, GBV Dillenburg)


Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja košaricom i sl...
Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće