Duhovna promišljanja
Vrati na kategoriju Duhovna promišljanja

20 BIBLIJSKIH STIHOVA KOJI ĆE VAM POMOĆI DA SE NOSITE SA STRESOM I UPRAVLJATE NJIME

20 biblijskih stihova koji će vam pomoći da se nosite sa stresom i upravljate njime.
Ovi biblijski stihovi nas podsjećaju da je u najtežim vremenima Bog prisutan u našem životu, da je ovdje da nam pomognem, da nas smiri, da nas ohrabri i usmjeri!

Jakovljeva 1,2-4
"Potpunom radošću smatrajte, braćo moja, kada upadnete u razne kušnje znajući to da kušanje vaše vjere stvara postojanost. Ali neka postojanost bude na djelu savršena da budete savršeni i potpuni, bez ikakva nedostatka."
Radosna vijest: Na stres gledajte kao na blagoslov jer vam omogućuje da usredotočite svoju vjeru u Boga i vježbate ustrajnost kako biste prevladali izazove u budućnosti.

Luka 21,19
"Svojom ustrajnošću zadobit ćete život."
Radosna vijest: Budite čvrsti pred nevoljama i požnjeti ćete dobrobiti.

Psalam 119,143
"Tjeskoba i strepnja me obuze, no tvoje su zapovijedi meni užitak."
Radosna vijest: Ne bojte se tjeskobe i stresa s kojima se susrećete, jer će vas vjera u Boga provesti kroz teška vremena.

Matej 6,34
"Ne budite, dakle, zabrinuti za sutra, jer će se sutra samo brinuti za svoje. Dosta je danu zla njegova."
Radosna vijest: Nema smisla zadržavati se na nepoznatom stresu od budućnosti, pa nemojte.

Izlazak 14,14
"GOSPODIN će se boriti za vas, a vi se umirite."
Radosna vijest: Ne trebate čak ni moliti se da biste znali da se Gospodin bori protiv vaših poteškoća za vas i uz vas.

Filipljanima 4,6
"Ne budite zabrinuti ni za što, nego neka se u svemu molitvom i iskanjem sa zahvaljivanjem obznanjuju vaše molbe Bogu."
Radosna vijest: Ako molitvu koristite kao sredstvo za utjehu, Bog će vam dati mir uma. Svakako mu zahvalite kada se vaše brige smire.

Luka 12, 25-26
"Tko od vas može brigama produžiti svoj život makar za jedan sat. Budući da ne možete učiniti i to malo, zašto se brinete za ostalo?"
Radosna vijesti: Da li briga dodaje sreću ili više vremena vašem životu? Najvjerojatnije ne, pa provedite dane hvaleći Gospodina i živite svoj život punim plućima. Prepustite svoju tjeskobu Bogu.

Izreke 3,4-5
"Tako ćeš naći naklonost i razumijevanje u Božjim i ljudskim očima. Uzdaj se u GOSPODINA svim svojim srcem i ne oslanjaj se na vlastit razum. Priznaj njega na svim svojim putovima i on će usmjeravati tvoje staze."
Radosna vijest: Prepustite svoje cijelo srce i imajte povjerenje u Boga, i on će vas uputiti na pravi put u svakoj teškoj situaciji. On vas neće krivo usmjeriti.

Psalam 94,19
"U mnoštvu misli u meni, utjehe tvoje dušu mi raduju."
Radosna vijest: Bez obzira imate li vi ili netko koga poznajete mnogo stvari koje im trenutno opterećuju dušu, pomozite im i zamolite Boga da im pomogne. Molitva ili utješna ruka olakšat će njihov stres, a u budućnosti bi vama oni mogli uzvratiti u vrijeme vaše brige.

2. Korinćanima 12,10
"Stoga uživam u slabostima, u uvredama, u oskudicama, u progonima, u tjeskobama radi Krista; jer kada sam slab, tada sam jak."
Radosna vijest: Morate prihvatiti da će u životu biti poteškoća, vremena slabosti i povrijeđenosti. Ako sve te trenutke prepustite Bogu, osjetit ćete snagu i ljubav.

Matej 11, 28-30
"Dođite k meni svi koji ste izmučeni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe i učite od mene, jer ja sam krotak i ponizan u srcu, i naći ćete spokoj svojim dušama. Jer jaram je moj blag i breme je moje lako."
Radosna vijest: Put kroz koji prolazite može biti dug i težak, ali na kraju ćete naći odmor u Božjim rukama koje su pune ljubavi.

Psalam 55,22
"Prebaci svoje breme na GOSPODINA i on će te održati: neće on nikada dopustiti da posrne pravednik."
Radosna vijest: Sve svoje brige i tjeskobe prepustite Gospodinu. On će vam olakšati teret i stres kad god to zatražite.

1. Petrova 5,6-7
"Ponizite se, stoga, pod moćnom rukom Božjom, da vas on uzvisi u pravo vrijeme: svu svoju brigu prebacite na njega, jer se on brine za vas."
Radosna vijest: Ostanite ponizni i zahvalni na Božjoj milosti u svakom trenutku, jer vas On voli i brine se o vama kad god vam je to najpotrebnije.

Jošua 1,9
"Nisam li ti zapovjedio: ‘Budi jak i odvažan’? Nemoj se bojati i ne strahuj, jer s tobom je GOSPODIN, Bog tvoj, kuda god ideš."
Radosna vijest: S Božjom ljubavlju uz sebe, nema potrebe da se plašite pred stresom ili strahom. Uz Njegovu svemoć, možete učiniti sve što je po Njegovoj volji.

Izreke 12,25
"Briga čovjeka opterećuje, a lijepa riječ ga raduje."
Radosna vijest: Čitajući Božju riječ i moleći mu se, možete ublažiti stres koji opterećuje vaše srce i um.

2. Solunjanima 3,16
"A sam Gospodin mira dao vam mir uvijek i na svaki način. Gospodin neka bude sa svima vama."
Radosna vijest: Nikada niste bez Gospodina ili Duha Svetoga, koji vam donosi mir svaki dan. Čak i u vašim najzaposlenijim i najtežim trenucima, Bog vas čuva.

Psalam 34,4
"Tražio sam GOSPODINA i on me čuo, i izbavio me od svih mojih strahova."
Radosna vijest: Ako tražite Gospodina u vrijeme nevolje, on će vam odgovoriti – ponekad i na način na koji to možda niste očekivali.

Ivan 14,27
"Mir vam ostavljam, mir svoj vam dajem: dajem vam, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje srce vaše i neka se ne plaši."
Radosna vijest: Samo vam Bog može pružiti istinski duševni mir, stoga je važno da u njega uvijek polažete svu svoju vjeru i pouzdanje.

Psalam 23,4
"Jest, da mi je i dolinom smrtne sjene proći, zla se neću bojati: jer ti si sa mnom; štap tvoj i palica tvoja tješe me."
Radosna vijest: Čak i u najmračnijim vremenima Bog će vas svojom milošću i vodstvom voditi do utjehe i svjetla.

Izaija 41,10
"Ne boj se, jer sam ja s tobom; ne budi obeshrabren, jer ja sam Bog tvoj: ja ću te ojačati; jest, ja ću ti pomoći; jest, ja ću te poduprijeti desnicom svoje pravednosti."
Radosna vijest: Biblija nam uvijek iznova govori da će nas Bog osnažiti, voditi, pomoći svojom ljubavlju i milošću. Nije važno koliko puta padnete ili se bojite, On će nam pomoći bez obzira na sve.

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja košaricom i sl...
Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće