Ispiši ovu stranicu
Vrati na kategoriju RIJEČ ZA DUHOVNU IZGRADNJU

ŠTO AKO (NI) JE ISUS USKRSNUO?

ŠTO AKO (NI) JE ISUS USKRSNUO?

Ako je kršćanska nada u Krista nada koja završava fizičkom smrću u ovom životu, kakav je to veliki gubitak vremena čitati Bibliju, moliti se, slijediti i štovati Krista, boriti se protiv grijeha!

Ako nema budućeg života (raj) s Kristom po vjeri u Krista, onda ima smisla sažaliti se nad kršćanima koji vjeruju u Isusa.

Zašto gubiti neke ideje, prijatelje, posao, utjecaj, prilike, kada se obratimo Kristu, zašto se odreći grešnih zadovoljstava? Zašto se odreći sebičnih ambicija ako je ovaj život sve što postoji?

Koja je poanta?

Zašto se ne odreknemo radije vjere u Krista, nego da budemo bačeni „lavovima“?

Netko će reći Krista nema, i netko bi mogao misliti barem nevjerni ljudi ovdje uživaju kratko vrijeme u nekom tzv. zadovoljstvu, grijehu, dok je kršćanin živio u velikoj „bijedi“ vjerujući u neko lažno uskrsnuće mrtvih, i na kraju je završio sa nevjernima koji su živjeli životom obilja svjetovnog tjelesnog zadovoljstva.

Ako se samo kršćani za ovaj život uzdaju u Krista, onda su najbjedniji ljudi. . . .

Kaže Pavao, zašto sam svaki čas u opasnosti?

Umirem svaki dan!

Što imam ako sam se, ljudski govoreći, borio sa zvijerima u Efezu?

Ako mrtvi ne uskršavaju, jedimo i pijmo, zabavljajmo se kako kome odgovara, jer sutra umiremo, just dance.

Ako Isus ne postoji, nema uskrsnuća, onda su kršćani stvarno jadni i završiti će ovako i onako sa nevjernicima.

Ima li danas nade u vašem srcu, što će biti kada umrete?

Siguran sam da imate mnogo nada za ovaj život: nade koje se tiču vas samih i vaše obitelji!

Ali imate li nade izvan ovog života?

Sigurna je nada u uskrsnuće vjernih, u Kristu!

Djela 1,3 "Kojima se nakon svoje muke i pokazao živ mnogim neporecivim dokazima: četrdeset dana im se ukazivao i govorio o onome što se tiče kraljevstva Božjega."

Uskrsnuće Isusa Krista postavlja pitanje svakome od nas:

Vjeruješ li u Krista da je umro za tvoje grijehe, pobijedio smrt i uskrsnuo, da je živi Bog, da li si primio oproštenje svojih grijeha, polažeš li u Njega povjerenje, slijediš li Ga?

POSTOJI Dan kada ćemo se svi pojaviti pred Božjim sudom, i/ili provesti ćemo vječnost u Raju ili u Paklu.

Ako još uvijek nemate oproštenje grijeha po vjeri u Isusa Krista da je bio razapet za vaše osobne grijehe, u svojim ste grijesima, duhovno ste mrtvi i onda ste krivi pred Bogom i idete u pakao.

Ili...možete vjerovati u sljedeće...

Reče joj Isus: "Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li ovo?" Odgovori mu: "Da, Gospodine! Ja vjerujem da si ti Krist, Sin Božji, Onaj koji dolazi na svijet!" Ivan 11,24-26

Uskrsnuće je bila Božja potvrda da je Isus onaj za kojeg se predstavljao, a Božje je jamstvo kršćanima da im je oprošteno i da imaju život vječni!

Lijepo je nekima pričati o uskrsnuću kao o nekoj ideji praznika, produljenih godišnjih odmora, blagdana, ali to je prijevara, treba razmišljati o tome da li mene Gospodin Isusa poziva da mu vjerujem i slijedim ga, ili se svojom nevjerom već osuđujem i na putu sam u pakao?

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja košaricom i sl...
Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće