Donacije - darovanja
Vrati na kategoriju Donacije - darovanja

Donacije - darovanja

Poštovani!

Molimo Vas da razmislite o tome kako biste putem Vaših donacija ili darova mogli podržati naš rad, naše djelatnosti i programe.

Donacija  je darovanje sredstava na više načina – u novcu, proizvodima ili uslugama – za koju se zauzvrat ne dobiva ni ne očekuje nikakva naknada ili protuusluga.

Želimo djelovati prema određenim potrebama i ciljevima koje imamo te bi nam Vaša pomoć u tome smislu značila izuzetno mnogo.

Vaše donacije upotrijebit ćemo isključivo za pomaganje ranjivim skupinama, potrebitima koji su slabijeg materijalnog stanja (hranom, odjećom ...) i stvaranju proračuna za kupnju ili najam zemljišta za izgradnju prostora za naše djelovanje. 

Možete nam poslati e-mail (Kontakt) i izraziti za što točno želite da Vaša donacija bude upotrjebljena. Na Vaš upit poslat ćemo Vam izvješće na što je bio utrošen Vaš novac, odnosno donacija.

Za poduzetnike

Za vašu tvrtku ili obrt  donacija u novcu je porezno priznati trošak dokle god iznos donacije nije veći od 2% vašeg ostvarenog prošlogodišnjeg prihoda (prihoda, ne dobiti).

Poduzetnici koji se odluče na davanje donacija moraju se držati odredaba Zakona i Pravilnika o porezu na dobit, a da bi se donacija smatrala porezno priznatim troškom potrebno je ispuniti temeljne uvjete.

To znači:

Donacija treba biti za kulturne, sportske, vjerske, znanstvene i ostale općekorisne svrhe, odnosno daje se udrugama i drugim pravnim osobama koje obavljaju djelatnost za opću dobrobit u skladu s posebnim propisima ili fizičkim osobama za zdravstvene ili druge esencijalne životne potrebe.

Ukupne godišnje donacije iznose do 2 % ukupnih prihoda od prethodne godine. 

Donacija se daje za subjekta unutar Republike Hrvatske

Dokument kojim pravdate donaciju u novcu izvadak je iz transakcijskog računa na kojemu je vidljiva isplata. 

Iznos i način donacije sukladan je vašoj želji i mogućnostima. Nama je svaki iznos ili donacija značajna i upotrijebit ćemo je odgovorno i u skladu s povjerenjem koje ste nam iskazali. Na Vaš upit poslat ćemo Vam obavijest na što je bio utrošen vaš novac ili kome je proslijeđena donacija.

Uplate možete doznačiti na naš žiro račun:

IBAN: HR4424070001100271716

BIC: OTPVHR2X

BAPTISTIČKA CRKVA BOŽJA RIJEČ VARAŽDIN

Hvala svim donatorima!

donation


 

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja košaricom i sl...
Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće