Ja sam novi ovdje
Vrati na kategoriju Ja sam novi ovdje

Srdačno vas pozivamo

Srdačno Vas pozivamo

da nam se pridružite na našim tjednim sastancima kako bismo zajedno proslavili Boga i proučavali Božju riječ – Bibliju.


Vjerujemo da je Biblija istinita Božja objava i da nam govori o tome kako putem osobnog poznavanja Boga možemo dobiti nov život. Biblija daje i praktične odgovore na sva životna pitanja svima onima koji su voljni slušati i poslušati ono što ona naučava. Zbog toga je crkva "Božja riječ" posvećena jasnom propovijedanju i poučavanju Božje riječi.

Ne služimo se trikovima da namamimo ljude u crkvu, niti pak želimo “zabavljati“ one koji dolaze slaviti Boga i proučavati Njegovu riječ. Možete s nama uživati u jednostavnom, toplom i prijateljskom okruženju u kojemu se jasno naučava Božja riječ, a Gospodina Isusa Krista hvali i slavi.

Najvažniji poziv koji bi svatko trebao prihvatiti jest Božji poziv, to jest prihvatiti Njegovu ponudu upućenu svim ljudima da putem osobne vjere u Njegovog Sina, Isusa Krista, imaju vječan život i odnos s Njim. Važno je i naučiti kako ispunjavati Božju zapovijed da gradimo Njegovo kraljevstvo i da se učimo međusobno voljeti i s poštovanjem odnositi jedni prema drugima u svakodnevnom životu.

Isus je umro i uskrsnuo za Vas! Već sada možete znati kako ispunjeno provoditi sadašnjost i budućnost, kao i gdje ćete biti u vječnosti. Bog, koji Vas je stvorio, omogućio Vam je da imate odnos s Njim i potpun smisao života.

Crkva "Božja riječ" nije nužno mjesto za svakoga, ali ako se slažete s onime što upravo čitate i trenutno niste uključeni u neku drugu vjernu mjesnu crkvu, ili ako želite više proučavati Božju riječ te čuti nešto više o tome kako imati osobni odnos s Isusom Kristom i rasti u tome odnosu s Njim, srdačno Vas pozivamo da nam se pridružite u proučavanju Biblije četvrtkom u 18 sati ili da dođete na naša bogoštovlja nedjeljom u 10 sati (posljednje nedjelje u mjesecu u 17:30 sati).

Slobodno nam se javite i ako mislite da Vam možemo pomoći na neki drugi način.

Kršćanska crkva “Božja riječ“, Pavlinska 3-5, Varaždin, HR-42000 (prije Coning centar, konferencijska dvorana 2. kat)

Na našoj web-stranici www.bozjarijec.com putem obrasca Kontakt možete nam poslati svoj e-mail ili nas nazovite na telefon 092 164 0760 ili 098 93 46 083.

Radujemo se Vašem dolasku!

BIBLIJSKI NAČIN SPASENJA

U Bibliji, to jest u Novom zavjetu, izneseno je pet činjenica koje trebaš prihvatiti vjerom želiš li od Boga primiti oproštenje grijeha te ući u osobno zajedništvo s Gospodinom Isusom Kristom i primiti vječan život:

Bog kaže da si grešnik. U poslanici Rimljanima 3,10 Bog veli da “nema ni jednog pravednog” i da su “svi sagriješili i lišeni su slave Božje” (3,23). Nadalje, u istoj poslanici, govori: “Kao što je po jednom čovjeku (Adamu) grijeh ušao u svijet, a po grijehu smrt, tako je smrt prešla na sve ljude – jer su svi sagriješili” (Rimljanima 5,12). Na svijetu nema i nikada nije bilo bezgrešnog čovjeka osim Gospodina Isusa Krista.

Bog je odredio kaznu za tvoj grijeh. Budući da je On pravedan, ne može dopustiti da grijeh ostane nekažnjen. Stoga u poslanici Rimljanima 6,23 veli: “Jer plaća za grijeh je smrt” (duhovna, vječna smrt u paklu, prikazana u Lukinu evanđelju 16,23: “I tada, u mukama u paklu, podiže svoje oči ...”)

Budući da je to tako, što misliš kamo će ići tvoja duša nakon što završi tvoj životni put? Ili ako, ne daj Bože, danas nenadano umreš?

Biblija kaže da već u ovom životu sa sigurnošću možeš znati hoćeš li ići u Nebo ili nećeš: “Ovo napisah vama koji vjerujete u ime Sina Božjega da znate da imate život vječni ...” (1. Ivanova 5,13).

Isus je umro kako bi platio kaznu za tvoje grijehe: “Bog je pokazao svoju ljubav prema nama time što je – dok još bijasmo grešnici – Krist umro za nas” (Rimljanima 5,8). Spašenima Sveti Duh po apostolu Pavlu govori u kakvom su stanju bili prije toga: “Bili ste mrtvi u prijestupima i grijesima ... živjeli u požudama svoga tijela udovoljavajući prohtjevima tijela i uma te po naravi bili djeca gnjeva ... Ali Bog, koji je bogat milosrđem, zbog svoje velike ljubavi kojom nas je ljubio, i to dok smo još bili mrtvi u grijesima, oživio nas je zajedno s Kristom (milošću ste spašeni)” (Efežanima 2,1.4-5). “Jer je Bog tako ljubio svijet da je dao svog jedinorođenog Sina da ne propadne ni jedan koji u njega vjeruje, nego ima život vječni” (Ivan 3,16).

Bog ti spasenje nudi kao DAR!

Apostol Pavao u poslanici Rimljanima 6,23 kaže: “Milosni dar Božji je život vječni u Kristu Isusu, Gospodinu našemu.” A onima koji su taj dar već primili govori: “Jer milošću ste spašeni po vjeri; i to nije od vas: Božji je to dar; ne po djelima, da se ne bi tko hvastao. Jer njegovo smo djelo, stvoreno u Kristu Isusu za dobra djela koja je unaprijed odredio Bog da u njima hodimo” (Efežanima 2,8-10).

Kako bi bio spašen od vječne propasti u paklu, trebaš primiti taj milosni dar. Bog ti ga nudi besplatno, ali:

Dar vječnoga života možeš primiti samo na biblijski način:

“Ako ustima svojim ispovijedaš da je Isus Gospodin, i u srcu svome vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih – bit ćeš spašen” (Rimljanima 10,9), jer “tko god zazove ime Gospodinovo, bit će spašen” (Rimljanima 10,13). Bog “svima koji ga primiše dade moć da postanu djeca Božja” (Ivan 1,12).

Tako je bio spašen i zločinac razapet na križu do Gospodina Isusa Krista. (Njegovo spasenje opisano je u Lukinu evanđelju 23,39-43):

slušao je Božju riječ – kraj njega je bila razapeta utjelovljena Božja riječ – Gospodin Isus Krist. Dakle, slušao je i promatrao Sina Božjega. Gospodina se danas može promatrati i slušati čitajući Sveto pismo, Bibliju.

pokajao se – Riječ Božja (Isus) uvjerila ga je da je grešan. Priznao je vlastitu grešnost i bio uvjeren (osvjedočen) da je zbog svojih grijeha zaslužio smrt. Drugom zločincu rekao je: “Zar se ne bojiš Boga ni ti koji si pod istom osudom? Ali mi po pravdi, jer primamo ono što smo djelima zaslužili” (Luka 23,40). Riječ Božja, Biblija, i nas uvjerava da smo grešnici, jer “nema pravednoga, ni jednoga” (Rimljanima 3,10).

prihvatio je Isusovu zastupničku žrtvu – priznao je Isusovu nedužnost, jer Isus nije trebao umrijeti na križu zbog svoje grešnosti, nego zbog grešnosti drugih: “Ali ovaj ništa loše nije učinio” (Luka 23,).

pomolio se – zazvao je Isusa i nazvao ga Gospodinom, to jest Bogom: I reče Isusu: “Sjeti me se, Gospodine, kada dođeš u svoje kraljevstvo” (Luka 23,42).

primio je vječan život – I reče mu Isus: “Zaista, kažem ti: Danas ćeš biti sa mnom u raju” (Luka 23,43).

Ono što je najvažnije u pogledu primanja vječnog života sažeo je Gospodin Isus Krist u Ivanovu evanđelju 17,3, rekavši: “A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao – Isusa Krista.” Nekoga se može upoznati tako da mu se izravno obrati riječima. Jednostavna molitva što slijedi jedan je od primjera kako možeš zazvati Gospodina i upoznati se s Njim.

Dragi Bože, dragi moj Stvoritelju, priznajem ti da sam grešnik i da mi treba spasenje. Svjestan sam da se sâm ne mogu spasiti i da spasenje ne zaslužujem. Uzdam se jedino u to što je Gospodin Isus Krist umro na križu te i za mene svojom nedužnom krvlju platio kaznu za sve moje grijehe. Molim te oprosti mi grijehe, zavladaj u mojem životu i spasi me od vječne propasti. Bože, molim te, učini me svojim djetetom i izmijeni moj život. Gospodine Isuse, primam te kao svog Spasitelja i želim da Ti nadalje upravljaš mojim životom. Hvala ti. Amen.

Nemoj odlagati taj čin. Zajedno s apostolom Pavlom i s kršćanima njegova doba poručujemo ti: “Budući da smo Kristovi poslanici, kao da vas Bog preklinje po nama; molimo vas umjesto Krista: pomirite se s Bogom. Jer njega koji nije upoznao grijeh, on je zbog nas grijehom učinio da mi postanemo pravednost Božja u njemu. Stoga vas, kao njegovi suradnici, zaklinjemo i da ne primate uzalud milost Božju. Jer on veli: ‘U doba prihvaćanja sam te uslišao i pomogao ti u dan spasenja: evo, sada je trenutak prihvaćanja; evo, sada je dan spasenja’ ” (2. Korinćanima 5,20.21 – 6,1.2)

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja košaricom i sl...
Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće